Gouverneur heft aantal bijkomende coronamaatregelen voor het hele grondgebied van Vlaams-Brabant op.

Op 4 november 2020 vaardigde de gouverneur een politiebesluit uit met aanvullende maatregelen in strijd tegen het coronavirus.  Dit was toen noodzakelijk omwille van de hoge besmettingsgraad in Vlaams-Brabant en de nood aan een eenvormig en duidelijk coronabeleid in de hele provincie.

Vandaag evolueren de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames snel in de goede richting, mede door de succesvolle uitrol van de vaccinatiecampagne. Daarom besliste het Overlegcomité om vandaag een nieuwe fase van het zomerplan in werking te laten treden, met heel wat versoepelingen die werden opgenomen in een nieuw ministerieel besluit.

Sommige maatregelen van het politiebesluit van 4 november 2020 zijn ondertussen opgenomen in het nieuwe ministerieel besluit, terwijl andere niet meer gelden omwille van de versoepelingen.

Daarom heft de provinciegouverneur dit politiebesluit op en gelden er vanaf vandaag geen specifieke bijkomende coronamaatregelen meer in Vlaams-Brabant. Enkel de algemene maatregelen die van toepassing zijn in het hele land blijven van kracht.  

“De coronacijfers zijn in Vlaams-Brabant al een hele tijd goed, mede dankzij de verantwoordelijkheidszin die onze inwoners aan de dag leggen. We willen hen hiervoor danken, maar tezelfdertijd ook vragen om nog even de nodige voorzichtigheid in acht te nemen totdat iedereen volledig gevaccineerd is“, zegt gouverneur Jan Spooren. “Maar extra bijkomende maatregelen zijn  niet meer nodig in onze provincie. We zijn dan ook tevreden dat we die vanaf vandaag kunnen intrekken”.

Topartikels bij Goeiedag.be