Opening Dierenuitvaartcentrum wordt gevierd met kennismakingswandeling

Francky Devalckeneer (53) uit Meerbeke opende op 1 april het allereerste Dierenuitvaartcentrum van België langs de Hoevestraat in Gooik. Om iedereen kennis te laten maken met deze nieuwe vorm van afscheid, organiseert hij een kennismakingswandeling. 

Bij Pet Memory Art kunnen diereneigenaars waardig afscheid nemen van hun dier. “Momenteel moeten de baasjes hun overleden dier vaak achterlaten op de verzorgingstafel van de dierenarts. Met Pet Memory Art neem ik alle zorgen uit handen, zodat ze zich voor 100 procent kunnen richten op afscheid nemen”, zei Francky bij de voorstelling.

Om baasjes al eens te laten kennismaken met Pet Memory Art, organiseert Francky een kennismakingswandeling. De eerste wandeling wordt georganiseerd onder de naam ‘Hemelsmooi’. Vooraf krijgen de wandelaars met een gezelschapsdier de kans om gefotografeerd te worden in een speciaal opgezet decor. De foto kan na de wandeling gratis opgehaald worden in de studio van Pet MEMORY Art, of later bewonderd worden op de Instagrampagina ‘Huisdierfotograaf’. 

Rondleiding wijngaarden

De twee wandellussen van 8 en 10 kilometer leiden langs het prachtige landschap van het Pajottenland. Hierbij krijgt iedereen de unieke kans om door de wijngaarden van het Dappersveld-Woestijn te wandelen mét gepaste rondleiding van de wijnboeren. Dappersveld-Woestijn bood zich immers aan als plek voor het uitstrooien van de assen, aangezien dat niet zomaar overal mag. Baasjes kunnen er hun assen uitstrooien aan de voet van diverse wijnranken van onder andere pinot noir en auxerrois. Er werd bij de lus van 8 kilometer ook een alternatieve route voorzien voor mensen met kinderwagens of rolstoelgebruikers, via verharde wegen. 

Voor de wandeling moet iedereen zich verplicht inschrijven via de website van Pet MEMORY Art. Vergeet je toegangsbewijs voor het wijndomein niet af te halen aan de start bij Pet MEMORY Art. Onderweg neem je best ook enkele foto’s. De mooiste foto kan je posten op sociale media en er een leuke prijs mee winnen: een echte fotoshoot in de studio Pet MEORY Art ter waarde van 145 euro.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland