KV Kester-Gooik investeert verder in vrouwenvoetbal.

KV Kester-Gooik wil het vrouwenvoetbal de komende jaren in Gooik en omgeving meer op de kaart zetten. De club wil haar huidige werking uitbreiden van één naar drie vrouwenploegen en de structuur rond die ploegen versterken. “De ambitie om ons vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen, past perfect in het toekomstbeeld van de club”, zegt voorzitter van KV Kester-Gooik Pascal Vandercammen.

Drie seizoenen geleden werden de vrouwen van Verbroedering Strijland in de clubwerking van KV Kester-Gooik opgenomen. Nu die integratie helemaal achter de rug is, kijkt de club ambitieus vooruit. Het wil de vrouwenwerking de komende seizoenen uitbreiden en versterken. “De huidige vrouwenploeg is verrijking voor onze club, daarom investeren we nu in de werking. Het plan is om van één naar drie vrouwenploegen te gaan. Een ploeg die de ambitie moet hebben om naar de nationale voetbalreeksen te promoveren én daar te blijven. Verder willen we ook een ploeg die start in 3de provinciale, maar op korte termijn probleemloos in 2de provinciale moet kunnen meedraaien en tot slot een jeugdploeg waar talenten worden klaargestoomd voor het grote werk”, zegt voorzitter Pascal Vandercammen.

Uit recente cijfers blijkt dat vrouwenvoetbal in de lift zit. In 2020 waren 13% van de nieuwe aansluitingen bij Voetbal Vlaanderen vrouwelijk. De federatie telt intussen 28.000 aangesloten vrouwen of meisjes. KV Kester-Gooik wil inspelen op die toenemende interesse. “Voetbalplezier staat centraal binnen onze club, op welk niveau je ook speelt. Dat willen we aan zoveel mogelijk meisjes en vrouwen aanbieden. Tegelijkertijd tonen we sportief ambitie. We vinden onze vrouwenploegen even belangrijk als onze andere ploegen. Daarom willen we ook de omkadering versterken. Naast trainers denken we aan een coördinator die zich over de vrouwenploegen ontfermt. We willen uitgroeien tot één van de referenties op het vlak van vrouwenvoetbal in het Pajottenland ”, zegt TVJO Dany De Crick.

De vrouwenploeg van KV Kester-Gooik haalde vorig seizoen de finale van de Beker van Brabant en stond dit seizoen aan de leiding in eerste provinciale, maar twee keer stak het coronavirus stokken in de wielen. “Succes komt niet op bestelling, maar die resultaten bewijzen wel dat er al heel wat talent aanwezig is om de stap voorwaarts te zetten. Onze vrouwenploegen zullen deel uitmaken van een familiale, financieel gezonde en ambitieuze club die blijft groeien. Het coronavirus heeft de schwung niet uit KV Kester-Gooik gekregen, integendeel. Het bestuur is hongerig om na COVID-19 de club opnieuw helemaal in handen te nemen. De vrouwenwerking staat daarbij hoog op de agenda”, besluit voorzitter Pascal Vandercammen.

Om speelsters kennis te laten maken met de club, organiseert KV Kester-Gooik twee open trainingen op 14 en 28 april. Meer info vind je op de website of de Facebookpagina van de club. Je kan ook een e-mail sturen naar info@kvkg.be

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland