Toch betoging van Veilig Merchtem

De betoging van Veilig Merchtem, die voor vanavond (vrijdag 19 maart) was aangekondigd maar dan afgeblazen, is uiteindelijk toch doorgegaan. Tussen 60 en 70 deelnemers, hoofdzakelijk jonge mannen, verzamelden aan het sportcomplex Dooren. Begeleid door de ordendiensten trokken ze, ordelijk en over de voetpaden, naar het centrum van Merchtem.

Op de Varkensmarkt staken ze zelfs netjes op de zebrapaden over. Deze ‚Äėwandeling‚Äô was een protest tegen de amokmakerij en vechtpartijen van vorige week. Aan de kerk en op de Varkensmarkt gingen een aantal jongeren mekaar te lijf en werd o.m. een mes getrokken. Drie jongeren werden in het ziekenhuis verzorgd.

De organisatoren van de mars hadden vooraf gevraagd de aanwijzingen van de politie op te volgen en geen politieke of racistische slogans te roepen. Dat advies werd goed opgevolgd. De begeleidende politiemensen hoefden niet tussenbeide te komen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk