iPad voor alle ziekenhuispatiënten AZ Jan Portaels

Het AZ Jan Portaels wil alle ziekenhuispatiënten een iPad ter beschikking stellen. Dat gaat gebeuren in fases. Momenteel zijn er al 66.

“We willen gefaseerd alle afdelingen van iPads voorzien zodat al onze patiënten hier in de toekomst kunnen over beschikken”, legt woordvoerster Helena Polfliet uit. “Dit zal niet alleen nuttig zijn voor interactie van de patiënt met het thuisfront maar bijvoorbeeld ook om maaltijden te bestellen of zijn of haar elektronisch patiëntendossier te raadplegen. Innovatie is een kerngedachte in alles wat we doen. Dat gaat van een robot aan het onthaal tot een nieuw communicatieplatform.”

“Momenteel zijn er al 66 iPads in omloop en we willen dit in functie van de vraag de komende twee verder uitrollen. Dit alles kadert ook in onze geoptimaliseerde zorgbeleving. Onze patiënt is onze klant. We willen dat elke patiënt ons ziekenhuis verlaat met het gevoel dat hij een eigen, persoonlijke behandeling heeft gekregen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise