Villa Strijland wordt hét huis van de toekomst met duurzaam karakter

Bouwonderneming BATO uit Dilbeek is afgelopen week gestart met een nieuw project langs de Strijlandstraat in Gooik. Villa Strijland wordt een project met vier huizen voor de toekomst met allerlei nieuwe en duurzame ontwikkelingen. “Een uniek project in de streek waarbij we het landelijk karakter van de gemeente zullen behouden”, zegt Dirk Evenepoel, één van de zaakvoerders van BATO. 

Strijland is als deelgemeente van Gooik rustig gelegen, maar toch voorzien van allerlei comfort. Een factor dat Bouwonderneming BATO niet over het hoofd heeft gezien. In februari zijn ze er langs de Strijlandstraat gestart met een nieuwbouwproject voor vier landelijke villa’s. “Die zullen tot in de puntjes uitgerust zijn om een maximaal wooncomfort te garanderen”, zegt projectleider Dirk Evenepoel. “Deze week start de afbraak van de bestaande woning op de site, daarna kunnen we starten aan de effectieve bouw. Momenteel zijn er op de site nog enkele voorbereidende werken aan de gang, maar daarna maken we werk van ons uniek project: Villa Strijland.”

Duurzame woning

Villa Strijland wordt een landelijke woning met vier woongelegenheden. “Een appartementsblok wordt het zeker niet”, benadrukt Evenepoel. “Het is nog steeds een meergezinswoning, maar wij noemen het een ‘Urban Villa’. Het ziet eruit als een villa, maar toch worden er vier entiteiten in verwerkt met vanaf de buitenkant een landelijke stijl. Een appartementsblok zoals overal wel voorkomt wordt nog moeilijk aanvaard in landelijke gemeenten, daarom komen wij met ons uniek project Villa Strijland naar voren.”

Een toekomstbeeld van Villa Strijland.
Een toekomstbeeld van Villa Strijland. © BATO

De nieuwe bouwstijl gaat voor compact bouwen met zo min mogelijk ruimtebeslag. Elke woning zal beschikking over zo’n 200 vierkante meter ruimte. Ook wordt er vanuit BATO volledig ingezet op duurzaamheid. “De woning zal niet draaien op fossiele brandstof, maar enkel op elektriciteit waarbij we maximaal inzetten op hernieuwbare energie”, zegt Evenepoel. “Elke villa heeft een zuidgerichte privatieve tuin. Ook is elke villa voorzien van zonnepanelen met thuisbatterij en gekoppeld aan een NIKO Home Control systeem. De duurzame woning wordt ook voorzien van maximale isolatie, een warmtepomp en zelf de voorziening voor een laadpaal.”

De oplevering van het project is voorzien in het voorjaar van 2022. Meer informatie over Villa Strijland kan je vinden op de website van BATO. Voor een plekje met je kroost in Villa Strijland leg je tussen 429.000 en 475.000 euro neer.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland