Kort Dilbeek: Gemeenteraad verzet zich tegen Brusselse ‘stadstol’

De gemeenteraad van Dilbeek heeft met ruime meerderheid een resolutie goedgekeurd die zich verzet tegen het éénzijdig invoeren van een stadstol/kilometerheffing. Dilbeek telt 8.500 bewoners die werkzaam zijn in het Brussels Gewest. Statistieken tonen aan dat ongeveer de helft van hen zich met de auto verplaatst naar het werk. Dat wil dus zeggen dat een 4000-tal Dilbeekse gezinnen geïmpacteerd zouden zijn door deze maatregel en bovenop hun jaarlijkse verkeersbelasting nogmaals een belasting op autobezit en gebruik moet betalen. Dit is ronduit onaanvaardbaar”, stelt schepen Stijn Quaghebeur (N-VA). “ Veel Dilbeekse gezinnen zouden een extra belasting mogen betalen aan Brussel die varieert tussen de 700 en de 2.000 euro per jaar!”

Samen met veel andere Vlaams-Brabantse gemeenten steunt Dilbeek de Vlaamse (en Waalse) Regering in haar verzet tegen de stadstol, en roept zij op tot actief overleg. Indien dit niets zou uithalen, moeten alle juridische middelen aangewend worden om dit tegen te houden. Alle partijen, uitgezonderd Groen, SP.A en DNA stemden voor de resolutie.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws