Tegen de zomer kan je opnieuw langs Eddy Merckx-route fietsen

De gemeente Meise gaat zelf de bordjes van de Eddy Merckx-route terug plaatsen. Een paar weken geleden bleek de klassieke zeshoekige bewegwijzering plots weggenomen en opgenomen in het klassieke fietsknooppuntennetwerk.

Dat zorgde voor ontzette reacties onder meer van Miel De Boeck, die destijds secretaris was van wielertoeristenclub de Eddy Merckxvrienden en de route, die intussen ruim 20 jaar oud, mee had uitgestippeld. “Nu gaat die route opeens op in een ‘anonieme’ fietsknooppuntenroute. De naam ‘Eddy Merckx-route’ gaf tenminste nog wat extra uitstraling. Wij zijn fier dat Eddy Merckx bij ons in onze gemeente woont. Hij is hier ereburger en we hebben ook een monument voor hem opgericht. En nu gaat men dat daar opeens wegnemen…”, klonk het.

De Boeck, die namens CD&V in de gemeenteraad zetelt, zette een punt op de gemeenteraad om de borden terug te plaatsen. Maar ook de meerderheid besliste om al pro-actief in te grijpen. “De wegname van deze borden heeft wel wat commotie meegebracht, voornamelijk omwille van de associatie die deze route heeft met onze ereburger. Dit heeft dan ook een grote meerwaarde voor onze gemeente”, zegt schepen van Toerisme Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders). “We hebben dan ook beslist om de borden van de voormalige Eddy Merckx-route terug te vragen aan de Dienst Toerisme van de Provincie Vlaams-Brabant en deze terug te plaatsen en zelf te beheren. Daar is intussen positief op geantwoord. We gaan wel de bestickering van de borden aanpassen voor de plaatsing zodanig dat duidelijk is dat het om een initiatief gaat van de gemeente en niet van de provincie.” Thaelemans verwacht dat de bordjes tegen de zomer terug langs het parcours zullen staan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise