DEFINITIEVE UITSLAG GOOIK : Full strike voor Michel Doomst

Wie gedacht had dat het CD&V van Michel Doomst zes jaar geleden met 55% aan de limiet zat, moet zijn mening herzien. CD&V klom nog 1,8% naar 56,8. Een volstrekte meerderheid die de partij 16 van de 21 zetels oplevert. N-VA Haalt de resterende 5 zetels binnen. De andere partijen scoorden niet hoog genoeg om in de gemeenteraad te raken.

Het zal dan ook niemand verwonderen dat de stemmenkanonnen in Gooik in de CD&V moeten gezocht worden: Doomst haalde zelf 1848 stemmen, zijn partijgenoten Simon De Boeck en Christa Dermez respectievelijk 960 en 546. Het spreekt vanzelf dat het heel college van burgemeester en schepenen uit CD&V’ers zal bestaan.

CD&V                        56,8

N-VA                          22,4

Groen                          6,5

Vlaams Belang           6,4

Forza Azura                5,5

Sp.a                             2,4

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland