Fietsen tussen het bier en de lekkernijen

Op zondag 24 juni kan je in het Pajottenland terecht voor een Breugels FietsFeest. Tien fietsroutes brengen je door tien Pajottenlandse gemeentes. Naast Gooik (vertrekpunt voor drie verschillende fietsroutes) kan je ook kiezen voor Vlezenbeek, Tollembeek of Halle als vertrekplaats. Het Breugels FietsFeest vindt voor de eerste keer plaats. Fietsen langs het knooppuntennetwerk met zijsprongetjes naar Pajotse lekkernijen. Genieten dus met al je zintuigen.

Verspreid over de routes kan je halt houden bij twintig producenten en horecazaken, allemaal ambassadeurs van het Pajottenland. Er komt zelfs een Bruegels FietsFeestbiertje en een slotfeest met optreden en streekproductenmarkt bij brouwerij Lindemans.

In Gooik kan je kiezen voor een lus van 33, 52 of 92 km. De lus BIllens 33 brengt je, naast Gooik, ook in Lennik en Pepingen waar je kan genieten van o.m. gueuze, wijn en andere culinaire specialiteiten. De lus BIllens 52 brengt je nog verder, in Vlezenbeek, Elingen en Gaasbeek. Ook hier allerlei culinaire genoegens op de agenda. De lus Billens 92 tenslotte brengt je tot in Herfelingen en doet dezelfde horecazaken, brouwerijen, fruitbedrijven en wijndomeinen aan als de beide andere lussen.

Deelnemen kost 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Je kan starten bij fruitbedrijf Billens-Van Laer (Meintjesstraat 5). Voor de 90 km kan je vertrekken vanaf 8 uur, de overige routes van 9 tot 13 uur. Je inschrijven kan ook op de dag zelf.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland