Galmaarden zet haar kinderbegeleiders in de bloemetjes

In oktober wordt de Week van de Kinderbegeleider gevierd. Tientallen kinderen worden elke dag in Galmaarden door de kinderbegeleiders ontvangen. De deur gaat open met een glimlach, kinderen worden overladen met knuffels en spelen dankzij zoveel creatieve ideeën een hele dag door.

De Galmaardse gezins- en groepsopvangen werden bedankt met een kleine attentie door Huis van het Kind Pajottenland en een warme bedanking door de gemeente.

Het lokaal bestuur van Galmaarden besliste onder leiding van bevoegd schepen Marleen Merckaert, voor deze zomer om het reglement ter ondersteuning van de kinderopvanginitiatieven aan te passen. Hierbij werd voorgesteld om de jaarlijkse toelage voor onthaalouders te verhogen van 300 euro naar 500 euro en om deze toelage ook uit te breiden naar alle kinderopvanginitiatieven. Er werd eveneens voorgesteld om een eenmalige starterspremie van 500 euro toe te kennen aan opstartende kinderopvanginitiatieven. Dit voorstel werd goedgekeurd door de gemeenteraad in de zitting van 27 juni 2023.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland