Opnieuw leven op iconische Bosberg na sluiting El Faro

Zowel de Muur als de Bosberg werden van 1975 tot en met 2011 opgenomen in de Ronde van Vlaanderen. In 2012 werden ze uit het vernieuwde parcours geschrapt. Vijf jaar later doken ze plots terug op, om dan in 2020 weer te verdwijnen. Tien jaar lang hielden eigenaars Danny en Nancy hun wielercafé El Faro open op het topje van de Bosberg. Tijdens de Ronde mochten ze steeds duizenden bezoekers verwelkomen. Maar in 2020 besloten ze om het gebouw te koop te zetten. “We zijn klaar voor een nieuw avontuur in Spanje”, klonk het toen. Het gebouw bleek maar niet verkocht te raken, maar na twee jaar heeft de iconische horecazaak nieuwe uitbaters.

Daan Abé (41) en Veerle Lanneer (44) zijn geen onbekenden in de horecawereld. Tien jaar lang waren ze namelijk de uitbaters van restaurant Manjeur in buurgemeente Geraardsbergen. “We waren net bezig met zware verbouwingen in ons restaurant, en toen kwam corona”, vertelt Daan. “Tijdens corona was het niet het moment om stil te blijven zitten, dus besloten we om een zomerbar op te starten aan El Faro op de Bosberg, want anders hadden we geen inkomsten meer. We kenden de vorige eigenaars erg goed, dus voor hen was dat geen probleem. Het gebouw stond op dat moment toch leeg. En zo kwam van het één dan ook het andere (lacht).”`

Woodcafé

Daan en Veerle deden vervolgens een bod op het hele pand en dat werd geaccepteerd. Waarom het zo lang te koop heeft gestaan? “Het was een heel rare tijd en zeker niet het ideale moment om een nieuwe zaak te openen”, vult Veerle aan. “Door deze aankoop hebben we dan ook besloten om ons restaurant in Geraardsbergen te verkopen. We doopten El Faro om tot Woodcafé, een toegankelijker en compleet ander concept dan dan Manjeur. We zijn in de eerste plaats een brasserie waar je gewoon iets kan komen drinken, maar ook iets kan eten zoals pasta’s, sharing food of pannenkoeken. Bovendien hebben we ook een feestzaal waar we een zestigtal mensen kunnen laten plaatsnemen voor allerhande evenementen.”

Het terras vooraan en achteraan zal in de zomermaanden toegankelijk zijn. Er is ook een speeltuin voor de kindjes, die vanaf april volledig hersteld en open zal zijn. Woodcafé is open van woensdag tot en met zondag vanaf 11 uur. De keuken is doorlopend open van 12 tot 21 uur. Nu zondag zal de Ronde van Vlaanderen er op groot scherm te bekijken zijn.

Meer informatie kan je steeds vinden op de Facebookpagina van Woodcafé.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland