Croky Cup voor KV Mechelen = gratis frietjes bij De Ring

Leo Elpers van frituur De Ring zit nooit om een stunt verlegen en zondag 30 april komt er mogelijk nog eentje aan. Er is één voorwaarde aan verbonden en dat is dat KV Mechelen in de late namiddag de Croky Cup in de hoogte steekt. Als dat zo is, dan geeft het Ring-trio, Leo, zijn vrouw Hilde en dochter Joke, er een dikke lap op door iedereen op gratis friet te trakteren.

Leo is een echter “kakker”, de naam die aan een supporter van KV Mechelen wordt gegeven. Het Malinwa-dna zit in de familie want ook zijn broers lopen met een roodgele sjaal rond. “Al jaren supporter ik voor die ploeg,” vertelt Leo. “Ik krijg weinig de kans om naar het stadion te trekken maar volg alles via de televisie.

Ook tijdens de mindere jaren, toen de club werd teruggezet naar derde klasse, bleef ik de kleuren trouw. Daarna volgde de comeback naar het hoogste niveau met als meest recente hoogtepunt de triomf in de Belgische beker in 2019 en dat als toenmalig tweedeklasser! Hopelijk kan Malinwa dit nog een keertje overdoen en als dat lukt dan zal het hier in de zaak op geen frietje aankomen! Iedereen krijgt een gratis portie!”

Om 17 uur gaat De Ring open en tegen dat uur zal het verdict al wel gevallen zijn in het Koning Boudewijnstadion. Zij die zondagavond graag een frietje willen steken én ook nog gratis, duimen dus best voor KV Mechelen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk