Nieuw woonzorgcentrum Villa Batavia officieel geopend

In Strombeek-Bever wonen sinds kort een 82-tal residenten in het nieuwbouw woonzorgcentrum Orelia Villa Batavia. Daarmee zijn de verouderde woonzorgcentra Ascot en Iris in Strombeek-Bever verleden tijd. Zopas vond de officiële opening plaats.

Het gloednieuwe woonzorgcentrum telt 78 woonzorgkamers met badkamer, waaronder ook enkele kamers voor koppels. De residenten wonen in 4 kleinschalige afdelingen met de namen Douwe, Villegas, Feniks en Glycines. Alle namen hebben een link met de gemeente. Elke afdeling heeft een woonkamer met een eet- en zitruimte en een open keuken. Verder biedt de campus heel wat faciliteiten. Zo is er een aangelegde tuin, een kiné-ruimte, een terras, een kapsalon, een polyvalente ruimte,… Het O’Café is elke namiddag open en toegankelijk voor bezoekers.

“Tijdens een feestelijke receptie zaterdag mochten we ook een cadeau van de gemeente Grimbergen ontvangen uit handen van burgemeester Laeremans”, zegt Caroline Vercauteren van Orelia. “Het gaat om een antieken beeldje dat refereert naar de naam Batavia. Batavia was immers niet alleen een drankgelegenheid op de locatie van het huidige woonzorgcentrum, waarnaar we verwijzen bij de naam van dit centrum. Batavia was van 1619 tot 1799 de hoofdstad van de Nederlandse kolonie Nederlands Indië. Dit Indonesische antieken beeldje is dan ook een toepasselijk cadeau.”

Wie graag een kijkje neemt, is altijd welkom. Op zaterdag 3 juni is er in de namiddag een opendeur voor het grote publiek.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise