Bewoners Breugheldal in de spotlights

Recent vonden de filmopnames plaats van een reeks korte films op het domein van het Kasteel van Gaasbeek. Acht bewoners van het woonzorgcentrum Breugheldal in Dilbeek hadden het genoegen te mogen figureren. Het werd voor hen een onvergetelijke ervaring. De films werden opgenomen naar aanleiding van de heropening van het Kasteel van Gaasbeek en maken deel uit van de expo ‘Ne mobliez mie’, een filmische expo van theatergezelschap FC Bergman. Op het resultaat is het nog even wachten: de expo start op 1 juli en loopt tot en met 5 november. Onder de figuranten ook Malvina en Jean. Ze wonen al ruim een jaar in Breugheldal en waren meteen enthousiast toen hen de vraag werd gesteld. “Ik heb in de lagere school altijd graag toneel gespeeld, ik steel namelijk graag de show,” lacht Jean. “Deze kans om van dichtbij mee te maken hoe het er op een filmset aan toegaat, greep ik dan ook met beide handen aan.”

“En dan zijn we ook eens weg van huis en komen we onder de mensen”, vult Malvina aan. “Dat er op een filmset al eens lang gewacht moet worden hoort er bij. Maar we werden hier goed ontvangen met een lekker ontbijtbuffet en koffie.”

Na afloop van de tentoonstelling in het kasteel gaat FC Bergman in Toneelhuis verder aan de slag met dit materiaal, dat het uitgangspunt vormt voor een avond waar film en theater met elkaar in dialoog gaan. ‘Ne mobliez mie – revue van verloren vignetten’ gaat op 30 november in première in de Bourla in Antwerpen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland