Zuster Monika blaast 107 kaarsjes uit

WZC De Verlosser mocht nog een kaarsje extra op de taart zetten. Ze is de oudste inwoonster van het woonzorgcentrum en werd in de bloemetjes gezet. Zuster Monika werd geboren in Zwitserland op 28 maart 1916. Op haar verjaardag kreeg ze dan ook bezoek van de Zwitserse ambassadeur Philippe Brandt. De jarige is zeer fier op haar roots en glimde van trots toen de ambassadeur op bezoek kwam. “Nog heel regelmatig krijgt ze telefoon van haar getrouwen in Zwitserland”, vertellen ze bij het rusthuis. “Toen ze in 2007, samen met twee medezusters haar intrek nam in De Verlosser, was de taal wat moeilijk, maar daar had zuster Monika al snel iets op gevonden. Als ze een bezoekje bracht aan de andere bewoners, zong ze een liedje of legde ze het uit met een tekening.” Dat typeert Monika nog steeds. Ze is een kwieke en sterke dame die door iedereen graag gezien is.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland