ParkenParade moet Groene Gordel onder aandacht brengen

De eerste editie van de ParkenParade begon in 2021 als een experiment na de coronaperiode is nu een blijver geworden. Toeristen die geïnteresseerd zijn in de ParkenParade kunnen via de website van Toerisme Vlaams-Brabant alle informatie vinden over de parken en tuinen, kastelen, wandel- en fietstochten en extra activiteiten. Om het aanbod volledig te ervaren kunnen park- en tuinliefhebbers ervoor kiezen om te overnachten in één van de vele B&B’s in de regio, waarvoor arrangementen beschikbaar zijn. De gedeputeerde voor Toerisme, Gunther Coppens (N-VA), benadrukt dat het succes van de ParkenParade van vorig jaar ervoor heeft gezorgd dat het evenement dit jaar terugkeert als een blijver. “Het aanbod van de ParkenParade ​ is zo groot dat parken- en tuinliefhebbers een nacht langer kunnen blijven in één van de vele B&B’s die de regio rijk is.”

In deze regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals het kasteel van Groot-Bijgaarden, Felix-art museum, museumtuin van Gaasbeek, Plantentuin van Meise of de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw deel. Maar ook talrijke ‘verborgen parels’ zoals Art Valley uit Herne en Beeldentuin Tom Frantzen uit Overijse. Voor de ParkenParade-campagne heeft Toerisme Vlaams-Brabant opnieuw samengewerkt met verschillende partners, waaronder gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners. Gedeputeerde Coppens benadrukt dat lokale en toeristische belangen hand in hand kunnen gaan en dat het ontwikkelen van toerisme op een creatieve en duurzame manier de toekomst is. “We willen met respect voor de omgeving een duurzame beleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, aldus Coppens. “De ParkenParade is een feel good-concept dat inspeelt op mentale veerkracht. Door naar buiten te gaan, te genieten van de eerste zonnestralen en tot rust te komen versterkt men zijn innerlijke weerbaarheid.”

Ook de gemeente Dilbeek doet mee aan de campagne en ziet kansen om het groene karakter van de gemeente te benadrukken en organiseert daarom diverse inspirerende activiteiten. “Ook onze gemeente doet mee”, laat Harry De Win (N-VA), schepen voor Toerisme in Dilbeek weten. “We zien in deze campagne kansen om het groene karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland