Klassemadam Barbara Dex pakte Merchtem moeiteloos in

Pure klasse, anders kan men het optreden van gastvedette Barbara Dex niet noemen tijdens het paasconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia te Merchtem. De O.-L.-Vrouw-ter-Noodtkerk was helemaal volgelopen en de organiserende maatschappij opende gewoontegetrouw de avond. Dirigent Ben Vanlombeeck loodste zijn muzikanten door enkele mooie stukken en na de pauze stonden zij in voor de begeleiding van de nachtegaal uit de Kempen.

La Dex zette meteen de toon met een knappe uitvoering van “Fever.” Daarna trok ze alle registers open met nummers waar sommigen zich niet zouden aan wagen. Eerst was er de versie van de Björk-klassieker “It’s ho so quiet” om vervolgens feilloos door het nummer “Skyfall” van Adele te manoeuvreren. Country is de zangeres niet vreemd en ze gooide er prompt een knallende versie van “9 tot 5” van Dolly Parton tegenaan.

Met het nummer “Maar in Amerika” werd ook vader Decx niet vergeten. En Barbara had ook wat te vertellen. Zo had ze het over haar jurk tijdens de deelname aan het Eurosongfestival in 1993. Na “Iemand als jij” liet Decx nogmaals horen dat ze van alle markten thuis is met de klassieker “Piece of my heart” van Janis Joplin. Ook “Knock on wood” was er als afsluiter boenk op!

Presentator Pieter Vercauteren, die spitant uit de hoek kwam, liet verstaan dat Concordia al bezig is met het paasconcert van volgend jaar, maar na de passage van Barbara Decx, is nu al duidelijk dat de lat hoog moet worden gelegd om de editie van 2023 te evenaren. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be