Ouderraad Regina Caeli Lyceum organiseerde ontbijtactie

De Regina Caeli Ouderraad zet er sterk op in om zo veel mogelijk wagens buiten de schoolwijk te houden. De zoenzone aan de Colruyt-parking is daarvoor een goede oplossing. Dit jaar liet de Ouderraad al een nieuw zoenzonebord maken en organiseerden ze ook een flyeractie om deze kenbaarder te maken bij de ouders.

Onlangs schakelde de Ouderraad een versnelling hoger met een ontbijtactie. Deze actie had tot doel om ouders en kinderen in contact te brengen met de zoenzone. Elke leerling die toen vanaf de zoenzone naar school vertrok, kreeg een ontbijt aangeboden. De Ouderraad maakt zich sterk dat deze stimuleringsacties het aantal wagens in de wijk helpt verminderen: de zoenzone ligt op slechts 4 minuten stappen van de school en loopt over een veilig traject.

Vorig jaar heeft de Ouderraad sterk gewerkt aan de veiligheid in de schoolwijk. In februari vorig jaar werd een deel van de Schilderkunstlaan omgevormd tot schoolstraat. In maart kwamen er tussen de zoenzone en de schoolstraat maar liefst 6 zebrapaden bij. En sinds mei 2022 mag zwaar vrachtverkeer de schoolwijk niet meer in dankzij het charter dat de gemeente ondertekende. Naast het stimuleren van de zoenzone, zet de Ouderraad zich ook in om meer leerlingen op de fiets te krijgen. Samen met de school lopen er plannen voor een nieuwe en grotere fietsenstalling. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland