Affiche Brussegemkermis voorgesteld

Een sterke affiche, dat is het minste wat kan gezegd worden van de editie van Brussegemkermis die er eind deze maand aankomt. Wie Les Truttes en Sergio kan aankondigen moet over een goede oorlogskas beschikken en die is er ook omdat een half dozijn “zware” lokale sponsors zich achter de uitgave van 2023 hebben geschaard. Er zijn niet alleen de artiesten maar middels deze steun zal er ook een tent, een groot scherm en een ruime zomerbar staan!

In aanwezigheid van burgemeester Maarten Mast, ook bevoegd voor Brussegemkermis, en schepen Julie Asselman, presenteerde het organisatiecomité het programma, en dit laatste in samenwerking met de gemeente. Voor de derde keer op rij gaat het driedaagse feest door rond de gemeentelijke feestzaal Brussegem en dit van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei.

Het begint na de opening op vrijdagavond met een quiz en een filmvoorstelling in open lucht. Een dag later worden alle registers opengetrokken. Het rijtje op zaterdag is lang. Het begint met de rommel- en jaarmarkt en daarna is er achtereenvolgens Brussegem got talent, Gembada, springkasteelrace, salsa dansinitiatie en Blind Date. Om 21.30 uur is het aan Les Truttes om Drinkeling in vuur en vlam te zetten waarna DJ Joost rond 23 uur nog meer olie op het vuur mag gooien.

Op zondag kunnen de sportievelingen aan de bak met een mountainbikerit, een loop- en wandeltocht en na de middag darts, georganiseerd door de kaatsers. Na het aperitiefconcert komt Steve Tielens de middagbezoekers opwarmen en in de namiddag is er nog olijke Sergio om een bommetje te gooien en…te zingen uiteraard.

Het kermiscomité Brussegem Herleeft (zie foto) bestaat uit Peter Van den Winckel, Francis en Nancy Bockstael, Jan Mouton, Ann De Ryck, Nancy De Tollenaere, Hans Huygh, Tim Willems, Anja De Neef en Marleen Van Gysegem. Niet aanwezig waren Erik Kiekens en Hilde Mesaus. Organisatorisch zit het dus goed en het is nu enkel duimen voor…goed weer! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk