RC uitgeroepen tot Olympiadeschool wetenschappen

Wetenschappen bruist meer dan ooit op het Regina Caelilyceum in Dilbeek. Niet alleen staan er nieuwe wetenschapslokalen in de steigers, maar wordt er ook deelgenomen aan de 5 wetenschapsolympiades (chemie, biologie, geografie, fysica en natuurwetenschappen). 

Daarom krijg het Regina Caelilyceum de eretitel ‘Olympiadeschool wetenschappen’. Enkel deelnemen is natuurlijk niet voldoende om deze naam te mogen dragen. Zo moeten er leerlingen doorstromen naar de tweede ronde en daarbij moet er minstens iemand tot in de finale geraken. Eli Lanckmans en Lukas Decuyper konden zich plaatsen voor de tweede ronde in de Vlaamse Olympiade voor Geografie. In de Vlaamse Olympiade voor Biologie kon RC nog straffere resultaten voorleggen: Yannick Moens en Maxime Tack mochten verder doorgaan naar de finale. De plaatsen hiervoor waren beperkt, maar van de slechts 17 geselecteerde jongeren mochten Yannick en Maxime de kleuren van RC verdedigen. Op 22 mei vond de plechtige proclamatie plaats, waar zij te horen kregen dat ze respectievelijk de achtste en elfde plaats hadden behaald.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland