Sporthal Keperenberg in Itterbeek wordt afgebroken

Tijdens de maand augustus zal de gemeentelijke sporthal in Itterbeek (Dilbeek) afgebroken worden. De grote sporthal ligt er bouwvallig bij en wordt op dit moment niet meer gebruikt. Enkele jaren geleden werd al beslist om sporthal Keperenberg te sluiten omwille van de veiligheid. Het dak van de sporthal was in te slechte staat.

Na een lang en uitgebreid overlegproces wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een heel nieuw plan voor de ganse site Keperenberg, het zogenaamde ‘masterplan’. De afbraak van het sportcentrum is een eerste logische stap om de site werfklaar te maken. De balletzaal, de ‘nieuwe zaal’ en foyer blijven in deze eerste stap nog in gebruik en worden niet mee afgebroken. JK Zomaar zal tijdelijk onderdak vinden in de nieuwe zaal & foyer. De balletzaal blijft ter beschikking voor gedeeld gebruik.

“We zorgen ervoor dat alle verenigingen een plek hebben om hun activiteiten verder te zetten”, legt Anneleen Van den Houte (N-VA), schepen van Vrije Tijd uit. Door de werken te starten in de zomermaanden, ondervindt de school ’t Keperke minimaal last van de werken. Voor 1 september is de afbraak normaal gezien afgerond, waardoor de kinderen in september veilig terug naar school kunnen.

Met het masterplan Keperenberg zet het bestuur in op een optimaal en efficiënt gebruik van de site voor een verscheidenheid aan activiteiten. Voor woonzorgcentrum Breugheldal is het toekomstbeeld alvast duidelijk. Hier zal de ouderenzorg van één groot woonzorgtehuis veranderen in een innovatief concept van klein en genormaliseerd wonen, georganiseerd in een huiselijke sfeer. In het najaar van 2021 kan de Dilbekenaar kennismaken met het volledige masterplan.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland