Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat draait op volle toeren

Ook maandag draaide het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat weer op volle toeren. Het vaccineren van zorgverleners en vrijwilligers van het centrum zit dan ook op schema. Komende vrijdag wordt een nieuwe vaccinatie gepland.

Er werden aan het vaccinatiecentrum al 920 vaccins toegewezen. Die zijn nog niet allemaal geleverd, maar werden wel al bevestigd. Om ze toe te dienen zijn 890 uitnodigingen de deur uit. Iedereen die een uitnodiging ontvangt, krijgt meteen een datum en uur voor de eerste en de tweede prik voorgesteld. Dat brengt het aantal afspraken in het centrum op 1.780. Wie niet naar de afspraak kan komen, wordt gevraagd contact op te nemen om die te verplaatsen. Wil je geen vaccin of heb je al een gekregen, laat dat dan ook weten. Zo kunnen ze iemand anders uitnodigen.

Op dit moment worden een twintigtal medewerkers efficiënt ingezet om de vaccins te bereiden en de twee vaccinatielijnen optimaal te bedienen. Het gaat hier voornamelijk om medewerkers die al geroutineerd zijn in het vaccinatieproces. Zodra de capaciteit kan uitbreiden, zullen hier ook meer en meer nieuwe kandidaat-vrijwilligers voor ingezet worden. Op basis van de ervaringen van deze dagen worden daarvoor de nodige opleiding en instructiefilmpjes klaargestoomd. Uiteraard blijft de bereiding van de vaccins, de medische bevraging en de toediening van de prik in handen van gekwalificeerd medische personeel. 

Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat is dus in blijde verwachting van de volgende toewijzing van vaccines en hoopt snel de eerste reeks voor 65 plussers te mogen inplannen. Volgens de vooruitzichten zou dat ten vroegste in de derde of vierde week van maart zijn. Voor wie minder mobiel is, worden afspraken met de minder mobielen centrale of de dienst aangepast vervoer gemaakt. Als de uitnodigingen vertrekken, zal daar dus een beroep op kunnen gedaan worden via het callcenter.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland