Jeugdaanbod gemeente en verenigingen kan veilig doorgaan in paasvakantie

De meeste activiteiten en kampen die voor deze paasvakantie in Dilbeek waren gepland, kunnen op een veilige manier doorgaan. Overleg tussen de gemeente en verenigingen maakt duidelijk dat alles veilig en binnen de geldende maatregelen kan georganiseerd worden. ​Door deze inspanningen zorgen ze er samen voor dat de grote nood naar spelen en opvang bij kinderen en ouders ingevuld wordt.

Per activiteit werd de werking aangepast om op een veilige manier kinderen te kunnen opvangen. In enkele gevallen lukt dat mogelijk niet. De organisatoren brengen de ingeschreven gezinnen op de hoogte van de impact op hun specifieke activiteit of kamp, maar inschrijven voor één van de kampen is niet meer mogelijk. Activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen alleen met 10 personen per bubbel en (in de mate van het mogelijke) steeds buiten. Activiteiten voor jongeren tussen 13 en 18 jaar kunnen ook alleen voor 10 personen per bubbel en gaan verplicht buiten door. Activiteiten voor jongeren boven de 18 jaar zijn enkel mogelijk volgens de regels rond samenscholing in het huidige ministerieel besluit.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland