17 achtergelaten fietsen verzameld tijdens weesfietsenactie

Op zondag 14 maart deed de lokale politie van Dilbeek nazicht op heel wat plaatsen in de gemeente waar fietsen gestald worden op het openbaar domein, zoals aan de stations en het Dansaertpark.

In totaal werden 17 fietsen meegenomen die duidelijk al langere tijd op die plekken stonden, zogenaamde weesfietsen, die niet meteen door iemand zouden worden opgehaald en het straatbeeld verloederen. Deze fietsen zullen drie maanden gestockeerd worden bij de politie zodat een eventuele eigenaar zijn/haar fiets kan recupereren. Om te weten of het over jouw fiets gaat, kan je een kijkje nemen op Bikebank. Alle gevonden fietsen werden hierin geregistreerd met hun kenmerken. Deze actie kadert in het actieplan fietsdiefstallen in het openbaar domein, waarbij we onder meer willen inzetten op een veilige omgeving om je fiets te stallen. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland