BIN en gemeenschapswachten

Sinds een aantal weken is in het centrum van Opwijk een buurtinformatienetwerk of BIN actief. Daarnaast zijn ook twee (halftijdse) gemeenschapswachten aangenomen om de veiligheid in Opwijk te versterken.

“Het gemeentebestuur wil een kordate en integrale aanpak van ‘onveiligheid’, waarbij preventief en sanctionerend wordt opgetreden. Naast BINs en gemeenschapswachten wordt er ook op ANPR camera’s ingezet. Het handhaven van de veiligheid op ons grondgebied zien we als één van de belangrijkste taken van de overheid,” zegt burgemeester Inez De Coninck.

Verder zijn er sinds midden februari 2 halftijdse gemeenschapswachten actief in de gemeente. Zij werken vooral sensibiliserend en zullen na de nodige opleidingen ook GAS boetes kunnen uitschrijven voor kleinere overtredingen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk