Leerlingen basisschool De Klimop besmet met Britse variant COVID-19

De 275 leerlingen van basisschool De Klimop in Schepdaal zitten al enkele dagen in quarantaine nadat twee leerlingen positief testten op COVID-19. Al die kinderen worden in de loop van de week getest, die resultaten zullen bepalen of de school langer dan 31 januari de deuren gesloten houdt. Er is alvast zekerheid over vier besmettingen met de Britse variant.

Afgelopen weekend raakte bekend dat twee leerlingen van gemeentelijke basisschool De Klimop uit Schepdaal besmet waren met COVID-19. Het ging over één leerling uit het vierde en eentje uit het zesde leerjaar. De school besloot daarop om de 93 leerlingen en negen leerkrachten in afwachting van de testresultaten in quarantaine te plaatsen. Uit veiligheidsoverweging heeft het schoolbestuur toen beslist om de volledige school preventief te sluiten tot zondag 31 januari. Ondertussen werden de 180 leerlingen uit het eerste, tweede en vijfde leerjaar ook getest. Die resultaten zullen in de loop van vrijdagavond bekend zijn. 

Britse variant

De tweede testing van het vierde en zesde leerjaar gaat zaterdag door. Die 93 leerlingen werden afgelopen zondag al een eerste keer getest. “De twee positieve resultaten van toen zijn ondertussen opgelopen naar zes”, verduidelijkt Onderwijsschepen Luc Deleu (Open VLD). “Al zeker vier van die leerlingen zijn besmet met de Britse variant. De twee andere zijn we niet zeker, al gaan we er wel van uit dat de overgrote meerderheid besmet is met die variant, ook de leerlingen die tijdens de komende testings positief blijken te zijn.” De quarantaine liep alvast tot 31 januari, maar of de school nog langer de deuren gesloten houdt zal afhangen van het aantal positieve testen en beschikbare leerkrachten. Hierover houdt de gemeente Dilbeek vrijdag een cirisoverleg.

Naar aanleiding van de besmettingen worden ook alle vrijetijdsactiviteiten in de deelgemeente Schepdaal stilgelegd tot en met 31 januari. Dit wil zeggen dat onder meer sportactiviteiten, jeugbeweging en andere hobby’s even niet meer kunnen plaatsvinden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland