Geen nieuwe besmettingen in De Plataan

Nadat vorige week donderdag (21 januari) een leerkracht van de GBS De Plataan positief testte en 5 klassen uit voorzorg in quarantaine werden geplaatst, kan burgemeester Maarten Mast met blijdschap meedelen dat alle leerlingen en leerkrachten van de lagere school werden getest en dat hierbij geen nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

De leerlingen die in quarantaine werden geplaatst kunnen na dinsdag 2 februari opnieuw naar school. Als bijkomende maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden de buitenschoolse activiteiten voor de -12jarigen (sport, jeugdverenigingen, …) op het grondgebied van Merchtem tot en met zondag 7 februari opgeschort.

“We hebben snel gehandeld en dat bleek de juiste beslissing,” zegt burgemeester Mast.

Foto: het testteam dat in De Plataan alle leerlingen en leerkrachten van de lagere school kwam testen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk