Resultaten BOB-wintercampagne. Ruim 2% blaast positief.

Van 11 december tot 25 januari 2021 werden over het hele land door de politie alcoholcontroles uitgevoerd in het kader van de BOB-wintercampagne. In totaal werden 109.932 bestuurders gecontroleerd door de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie. 2,24% van hen bleek positief.

Van de in totaal 109.932 uitgevoerde testen tijdens deze BOB-wintercampagne, waren er 2.458 positief. Dat betekent dat 2,24% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed was van alcohol.

Door de extra maatregelen om de alcoholcontroles veilig te laten verlopen, werden er dit jaar minder bestuurders gecontroleerd. De avondklok en andere coronamaatregelen zorgden voor een bijzondere situatie. De resultaten van deze BOB-wintercampagne zijn dus moeilijk te vergelijken met voorgaande jaren.

De volledige resultaten van deze BOB-wintercampagne zijn beschikbaar op onze website: www.verkeersstatistieken.federalepolitie.be

Topartikels bij Goeiedag.be