Basisschool De Klimop sluit de deuren tot 31 januari na coronabesmettingen

Zaterdagavond raakte bekend dat twee leerlingen van gemeentelijke basisschool De Klimop uit Schepdaal besmet waren met COVID-19. Of het om de Britse variant gaat, is niet duidelijk. Het ging over één leerling uit het vierde en eentje uit het zesde leerjaar. De school besloot daarop om de 93 leerlingen en negen leerkrachten in afwachting van de testresultaten in quarantaine te plaatsen.

Zondagavond kwam de uitslag van al die coronatesten binnen. “Intussen blijkt dat er nog coronabesmettingen zijn binnen de betrokken leerjaren”, klinkt het. “Uit veiligheidsoverweging en na overleg met het CLB, medisch experten en de gemeentelijke crisiscel, heeft het schoolbestuur beslist om de volledige school preventief te sluiten.” Dit wil zeggen dat alle leerlingen en personeelsleden van de school in quarantaine gaan vanaf zondag 24 januari tot en met zondag 31 januari. De ouders en personeelsleden werden hiervan al op de hoogte gebracht en iedereen zal in de komende week getest worden. Gezinsleden worden niet verplicht tot quarantaine, wel is een verhoogde waakzaamheid aangeraden. Op welke manier de schoolwerking de komende week gaat verlopen, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland