Drone vliegt over Affligemse begraafplaatsen

In de week van 25 januari zal je boven de verschillende begraafplaatsen in Affligem mogelijk een drone zien vliegen. Als het weer het toelaat zullen de drie begraafplaatsen in Affligem volgende week in beeld gebracht worden.

Het doel van de dronevlucht is om in de toekomst op een eenvoudigere manier over de correcte gegevens te beschikken voor wat betreft de juiste toekenning van begraafplaatsen, de concessieduur en de begraafwijze. Ook het groen zoals de paden, struiken en bomen op de begraafplaatsen wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor ook het groenbeheer efficiënter kan verlopen. De gemeente opteert voor een volledig digitale aanpak van het begraafplaatsenbeheer en streeft zo naar efficiëntie.

Bij goede weersomstandigheden zal de drone volgende week dus de begraafplaatsen in beeld brengen. Alle beeldgegevens zullen worden gekoppeld aan een bestaand, digitaal geografisch informatiesysteem dat enkel de gemeente gebruikt. Personen worden niet herkenbaar in beeld gebracht. De dronepiloot heeft de nodige ervaring en licenties om luchtfoto’s te maken. Wie volgende week dus een drone ziet vliegen boven een van de begraafplaatsen moet geen melding maken bij de politie. De begraafplaatsen zijn niet gesloten voor de bezoekers tijdens de dronevlucht. Het kan wel dat de dronepiloot vraagt om de begraafplaats even te verlaten.

Topartikels editie Ninove-Dender