Kersvers koppel wordt als eerste gevaccineerd in Breugheldal

Afgelopen vrijdag werden de eerste bewoners in het woonzorgcentrum Breugheldal in Dilbeek gevaccineerd. In totaal kregen 252 bewoners – ook uit de flats – hun coronaprik onder leiding van enkele verpleegsters en het team Ouderen Welzijn. “Omdat we meer dan vijf dosissen uit het potje krijgen konden we ook al 49 personeelsleden vaccineren”, vertelt Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld). “Op 11 januari krijgt de rest van het personeel hun prik en op 5 februari krijgen de pas ingeënte bewoners hun tweede dosis.” De zes andere Dilbeekse woonzorgcentra komen ook nog binnen de twee weken aan bod, goed voor een totale vaccinatie van meer dan 800 bewoners. Alle bewoners die vrijdag hun vaccinatie kregen, ontvingen een witte roos als teken van hoop.

Louis Theunis (84) en Gabriël Camermans (80) kregen als eerste bewoners van woonzorgcentrum Breugheldal in Dilbeek hun vaccinatie tegen COVID-19. Ze vormen al één jaar een koppel en leerden elkaar kennen in het woonzorgcentrum. “We mogen blij zijn dat we dat vaccin hebben gekregen”, vertellen ze. “Het doet helemaal geen pijn, enkel een klein prikje. Ik vind dat iedereen dat vaccin moet krijgen, want zo die hele dagen thuis zitten is ook maar eenzaam.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland