NMBS wil geen station in Schepdaal

De NMBS is niet van plan om een station langs het GEN-traject in Schepdaal te bouwen. Het gemeentebestuur van Dilbeek reageert teleurgesteld.

In de Kamer stelde Dilbeeks gemeenteraadslid en Kamerlid Dirk Janssens (Open VLD) al verschillende keren de vraag wanneer er een station in Schepdaal zou komen. Uit een antwoord van federaal mobiliteitsminister François Bellot (MR) blijkt nu dat de NMBS niet geneigd is om een stopplaats in Schepdaal te voorzien.

Als reden gebruikt het spoorbedrijf een MER-studie waarin wordt gesteld dat het station maar 50 nieuwe potentiële reizigers zou creëren. “Maar die studie is volledig voorbijgestreefd”, zegt Dirk Janssens. “Er zijn namelijk verschillende wijzigingen ontstaan sinds de opmaak van die studie. Een stopplaats in Schepdaal zou meer voordelen dan nadelen met zich meebrengen.”

Het argument dat er in Dilbeek al drie stations liggen, gaat volgens Janssens ook niet op. “Die stations liggen niet op de snellere S-lijn.”

Ook Dilbeeks schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA) reageert verbaasd op het antwoord van de NMBS. “In ons nieuw mobiliteitsplan dat we nota bene opstelden samen met De Lijn, het Vlaams Gewest en de NMBS en Infrabel, wordt de kruising van de N8 met de spoorweg opgenomen als multimodaal knooppunt. Ook voor de studie van de herinrichting van de N8 wordt gekeken naar ruimte voor parking voor een stopplaats. De NMBS zou beter een actualisering van de oude studie doen. Ik denk dat men dan tot andere inzichten kan komen”, aldus Quaghebeur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland