Slimme camera’s doen hun werk

De ANPR-camera’s die deze zomer in Dilbeek geplaast werden, doen hun werk. Dat blijkt uit resultaten van de politie.

Deze zomer werden op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van de op- en afritten van de Ring rond Brussel in Dilbeek intelligente camera’s met nummerplaatherkenning geplaatst. Het ANPR-systeem kostte 97.000 euro en moet de politie onder andere helpen in het opsporen van verdachten die op de vlucht zijn. Op de gemeenteraad vroeg Open VLD-raadslid Michel Valkeniers naar de eerste resultaten van het ANPR-systeem. Volgens de Dilbeekse korpschef Arnoud Vermoesen hebben de camera’s in totaal bijna 250 hits opgeleverd. In juli werden er al 79 hits vastgesteld, in augustus ging het al om 164 hits. Een hit betekent dat de nummerplaat van een voorbij rijdend voertuig herkend werd in de politiedatabank. Dat gaat dan meestal om gestolen auto’s, niet verzekerde voertuigen of voertuigen met verkeersinbreuken. Elke hit werd manueel opgevolgd door de politie.

Intussen wordt er ook verder werk gemaakt van de trajectcontrole op de Ninoofsesteenweg. De eerste controle vindt plaats van aan de stelplaat van De Lijn tot net voor het kruispunt van de Bodegemstraat. De tweede controle gaat van aan het trammuseum in Schepdaal tot voor de Schapenstraat in Lennik. De systemen moeten in beide richtingen werken. Volgens korpschef Vermoesen kunnen de trajectcontroles in oktober al geactiveerd worden.

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland