Dilbeek kiest voor De Watergroep

Nadat de gemeente Dilbeek zich terugtrok uit het IWVB, kiest de gemeente nu voor watermaatschappij De Watergroep. Hierdoor betalen Dilbekenaren 7 procent minder dan vandaag.

Tot nu toe heeft de Dilbekenaar de hoogste waterfactuur in heel Vlaanderen. De factuur komt van de Intercommunale Watermaatschappij voor Vlaams-Brabant (IWVB), dat in feite uitgebaat werd door twee andere watermaatschappijen: TMVW/Farys en het Brusselse Vivaqua. Zeven jaar geleden besliste Dilbeek haar waternet aan de Brusselaars te verkopen, waardoor een sanering van IWVB verder werd bemoeilijkt.

Uiteindelijk zette schepen Stijn Quaghebeur (N-VA) van Dilbeek samen met burgemeester Luc De Coninck (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw zijn tanden in het dossier. Ze konden een uittreding bekomen van de Vlaamse Randgemeenten uit Vivaqua. Intussen koos Dilbeek voor een nieuwe watermaatschappij: De Watergroep zal de Dilbekenaren van drinkwater voorzien. Door over te stappen naar De Watergroep, zal de waterfactuur van de Dilbekenaar met 7 procent dalen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland