Chiro Windekind stelt open kampaanbod voor

Chiro Windekind uit Groot-Bijgaarden gaat van 21 tot en met 31 juli op jaarlijks kamp. Speciaal dit jaar is dat de leidingsgroep besliste om zowel leden als niet-leden mee te nemen naar Chimay “omdat iedereen recht heeft op vrije tijd en ontspanning”.

“Iedereen, zowel leden als niet-leden, heeft het recht om op een fantastisch kamp te kunnen gaan”, met deze slogan stelt de leidingsploeg van Chiro Windekind hun open kampaanbod voor. Net zoals elk jaar trekt de groep op een tiendaagse kamp, deze keer trekken zij naar Chimay.

Nieuw is dat de leiding zowel leden als niet-leden de kans wilt geven om mee te gaan.

“Ieder kind heeft recht op vrije tijd en ontspanning, daarom willen wij zoveel mogelijk geïnteresseerde kinderen die een tiendaags kamp wel zien zitten, meenemen op kamp”, zegt Yens Sergooris, groepsleiding van Chiro Windekind.

“De gemeente Dilbeek heeft de voorbije jaren ingezet op de vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren door onder andere de participatiepas in te voeren en uit te breiden. Als Dilbeekse jeugdvereniging willen we dat voorbeeld volgen en zoveel mogelijk kinderen de kans geven om op een geweldig kamp te gaan.”

Affiche openkampaanbod Windekind 2016
Klik op affiche om te vergroten

Het voor Dilbeek unieke project krijgt al heel wat belangstelling van organisaties die bezig zijn met kinderen. De organisatie Levenslust bijvoorbeeld bekijkt samen met de leiding of er een drietal lagere school kinderen mee kunnen op kamp die vaak uit een moeilijke thuissituatie komen.

“Ons open kampaanbod zorgt er voor dat kinderen die anders nooit in aanraking komen met de jeugdbeweging of zelden op vakantie gaan toch de kans krijgen om te proeven van de kampsfeer. Vrije tijd en ontspanning moet er voor iedereen zijn, daarom geven we niet-leden de kans om mee te gaan en blijkbaar wordt het project gesmaakt door organisaties zoals Levenslust”, vervolgt Sergooris.

Het jaarlijkse kamp gaat voor de oudste groepen door van 21 tot en met 31 juli in Chimay. De jongere groepen komen aan op 24 juli.

Geïnteresseerden vinden alle informatie via www.chirowindekind.be/kamp of kunnen een mailtje sturen naar leidingwindekind@gmail.com. Inschrijven kan tot 27 juni.