Nieuwe kunstgrasvelden in Asse en Mollem

In het gemeentelijke sportpark Waalborre, vlak naast de sportloods, werd een fonkelnieuw kunstgrasveldje in gebruik genomen. Asse investeerde 69.773 euro in de aanleg van dit voetbalpleintje van 25 bij 40 meter. Het kunstgrasplein vervangt de twee tennispleinen en de in onbruik geraakte mini pitch.

“Het bestaande oefenkunstgrasplein van voetbalclub Asse-Zellik 2002 werd vaak gebruikt door “hangjongeren” en dat zorgde voor spanningen met de club en de omwonenden”, zegt schepen van Sport Rik De Baerdemaeker.

“De jongeren mogen daar niet op spelen, maar ze breken de afsluiting open. Dit nieuwe pleintje staat echter continu open voor iedereen. Op oefenmomenten is het voorbehouden voor Asse-Zellik 2002, maar daarbuiten mogen burgers, scholen en clubs er vrij gebruik van maken, mits een afspraak met de sportdienst of de verantwoordelijke van de sportsite. Als het plein leeg is, mag iedereen er gewoon komen op spelen.”

De Kareel

Kareel kunstgrasOok het sportcentrum De Kareel in Mollem krijgt er tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen een tweede kunstgrasveld bij. Het nieuwe veld van 100 bij 46 meter komt op het vroegere B-terrein van VW Mollem.

Het plein, waar ook voetbalwedstrijden tot de categorie van 17-jarigen mogen gespeeld worden, is trouwens al zo goed als volgeboekt voor volgend seizoen, mede door de groei van onder meer Juve Mollem en de Voetbalacademie.

“Volgend seizoen willen SV Kobbegem, VW Mollem en Juve Mollem ook op kunstgras kunnen trainen”, zeggen zaakvoerders Kris Van Handenhoven en Patrick Grobet. “Ook de vraag van andere clubs uit de regio is groot.”

De private investering bedraagt 250.000 euro. Kwalitatief wordt het nieuwe plein zelfs nog beter dan het eerste. “Onze formule om een sportcentrum te bouwen dat openstaat voor iedereen is de juiste keuze gebleken. De Kareel is een thuis geworden voor vele clubs en zo willen we het houden.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk