Nieuwe bestuursploeg gezocht voor jeugdhuis Rafiki

Er wordt een nieuwe ploeg gezocht voor jeugdhuis Rafiki. Binnenkort, op zaterdag 1 oktober, wordt een overnameavond georganiseerd in het jeugdhuis.

Enkele jaren na het einde van jeugdhuis Mamoet startte een enthousiaste groep jongeren in 2013 jeugdhuis Rafiki. Een nieuw jeugdhuis voor Grimbergen-centrum met als thuisbasis het jeugdontmoetingscentrum in de Oyenbrugstraat naast het recreatief vliegveld. Gedurende jaren heeft een gemotiveerde bestuursploeg het jeugdhuis doen groeien met op het hoogtepunt meer dan 400 aangesloten leden.

Op dit moment staan veel bestuursleden voor andere uitdagingen in hun leven en is de tijd gekomen om het jeugdhuis door te geven aan een nieuwe generatie. Op zaterdag 1 oktober wordt om 20 uur een overnameavond onder de vorm van een praatcafé georganiseerd in het jeugdhuis. Iedereen die zin heeft in een nieuw avontuur is welkom.

“Ik heb zelf in een ver verleden mee aan de wieg gestaan van jeugdhuis Rafiki”, zegt schepen van Jeugd Jelle De Wilde (CD&V). “Ik heb het jeugdhuis zien groeien en floreren, wat het nut van deze ontmoetingsplek duidelijk aantoont. Jongeren verdienen een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze graag naartoe komen om met hun vrienden een onvergetelijke tijd te beleven. We hopen dus op ambitieus vers bloed om de werking over te nemen.”

Het jeugdhuis komt nu op een punt dat een nieuwe generatie het roer mag overnemen voor een nieuwe toekomst. De huidige bestuursleden hopen dan ook dat vele jongeren op 1 oktober aanwezig zullen zijn om hun enthousiasme te tonen. Belangrijk is ook dat zij een nieuwe invulling aan het jeugdhuis mogen en kunnen geven, op maat van de huidige generatie jongeren. Wat tien jaar geleden belangrijk was, is dat vandaag immers misschien niet meer. Het moet de bedoeling zijn om de komende decennia te blijven voorzien in een jeugdhuis voor het centrum.

Ellen Roobaert, voorzitster Jeugdhuis Rafiki, vult aan: “Het is een heel fijne tijd geweest voor onze generatie in het jeugdhuis. We hebben onvergetelijke avonden en weekends beleefd en willen dat ook nieuwe generaties dat kunnen blijven doen. We geven dus graag de fakkel door aan nieuwe mensen die we met heel veel plezier mee op weg helpen en wegwijs maken in de organisatie van het jeugdhuis. Ze moeten dus niet vrezen dat ze opeens alles helemaal alleen zullen moeten doen. We verwelkomen iedereen met open armen”

De overnameavond gaat door op zaterdag 1 oktober om 20 uur in jeugdhuis Rafiki, Oyenbrugstraat 47, 1850 Grimbergen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise