Elektriciteitscabine ontploft in Wambeek

Een deel van het centrum van Wambeek en een deel Schepdaal zaten vanavond ruim twee uur zonder elektriciteit.

Een elektriciteitskast in de Langestraat, ter hoogte van de brouwerij De Troch, is om 16.20 uur ontploft en beginnen branden. Ook de muur van de brouwerij raakte zwartgeblakerd en een cabine van Proximus deelde eveneens in de klappen.

Volgens netwerkbeheerder Eandis werden volgende straten getroffen: centrum Wambeek (Doelstraat, Langestraat, Pol De Montstraat, Massestraat, Pijpelaerestraat, Polleringestraat) en drie straten in Schepdaal (Bullenbergstraat, Kouterstraat, Jan De Trochstraat).

De elektriciteitskast is volledig vernield en werd voorlopig vervangen door een dieselgroep. Volgens Eandis was de situatie genormaliseerd rond 18.45 uur.

De oorzaak van de ontploffing is niet gekend.