Supporters Eendracht Aalst zien geen oplossing voor de club

De vzw Supporters Eendracht Aalst ziet pogingen om nieuwe investeerders aan te trekken voor de club spaak lopen. Er waren gesprekken met Guy Valckenier.

“Hoofdrolspeler – direct of indirect – in AL die gesprekken was Guy Valckenier. Elke kandidaat-investeerder die we gesproken hebben wou Guy Valckenier mee in het bad trekken. Met andere woorden: geen Guy Valckenier, geen andere kandidaat-investeerders.”, aldus de vzw.

Maar Valckenier en andere kandidaat investeerders zien op tegen de hoge schuldenberg.

“Volgens de recentste cijfers waarover hij beschikt, zou het niet langer gaan om 1,6 miljoen euro, maar al om ongeveer 2 miljoen euro schuld, intern en extern samen. Er is dus vandaag niemand die in de huidige situatie de club Eendracht Aalst wil en vooral kan overnemen”.

De supporters weten nu ook niet meteen wat hen te doen staat.

“Dat is vandaag ook voor ons één groot vraagteken. Boert Frank De Roose voort? Staat er een faillissement aan te komen? Duikt er plots toch een investeerder op? We weten het niet. Eén ding weten we zeker: de toekomst van onze club ziet er vandaag niet rooskleurig uit. Wij hopen ten stelligste dat er een goede oplossing uit de bus komt voor Eendracht Aalst, want op deze manier kan het niet verder, dat weet iedereen.”

“Maar in tegenstelling tot de afgelopen maanden waar de vzw het voortouw kon nemen in de gesprekken is dit gezien de huidige situatie niet meer aan de orde, omdat de kaarten wat betreft de voorgestelde projecten geschud zijn. Indien de situatie zou veranderen (bv. faillissement) of als er nieuwe elementen opduiken, dan zal de vzw zich uiteraard weer in de debatten mengen, maar op dit moment kunnen we geen proactieve rol meer opnemen omdat de scenario’s onder de huidige omstandigheden zijn uitgeperst.”

foto EA : met ook nog ex trainer Regi Van Acker die recent de club verliet