Basisschool De Leerheide sluit een week, druk op andere scholen stijgt

Ook in Asse stijgt de druk op de scholen. Donderdagvoormiddag besliste de directie van Vrije Basisschool De Leerheide in Asse-Terheide om alle kinderen naar huis te sturen. De ouders werden opgebeld en kinderen die geen opvang hadden, konden op school blijven. Maar de lessen zouden al zeker opgeschort zijn tot en met woensdag 1 december omdat ondertussen al verschillende leerkrachten positief getest hebben en niet langer voor de klas kunnen staan.

Ook de situatie in andere scholen is alarmerend, vooral dan in het lager onderwijs. Momenteel zou elke school wel een of meerdere klassen in quarantaine hebben. In het middelbaar onderwijs is de coronasituatie stabieler.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...