GBS De Schatkist verhuist vanaf 2023 naar Krokegem

De geruchten die vorige week de kop opstaken, blijken deels waar. GBS De Schatkist in de Mollestraat sluit definitief de deuren, maar nog niet vanaf volgend schooljaar. GBS De Schatkist vormt momenteel samen met GBS De Springplank in Krokegem één school verspreid over twee vestigingen. Maar de meeste gebouwen in de Mollestraat zijn al 166 jaar oud en in zeer slechte staat. “Het gemeentebestuur kiest ervoor om de gebouwen in het centrum op termijn te verlaten en deze klassen te herlocaliseren in Krokegem.

Op de vestigingsplaats in het centrum is een grondige verbouwing of nieuwbouw gezien de beperkte beschikbare ruimte niet mogelijk. Op de vestigingsplaats in Krokegem is er daarentegen ruimte voor uitbreiding op grond van de gemeente bijgevolg kan het bestuur daar een nieuwbouw realiseren”, legt schepen van Onderwijs Joris Van den Cruijce (N-VA) uit.

Concreet zal de verhuis naar Krokegem pas gebeuren eens de gebouwen daar klaar zijn. Het komende anderhalf jaar wordt het bouwdossier opgesteld waarna er twee jaar gebouwd zal worden. De gemeente ontving hiervoor al 1,75 miljoen subsidies en legt zelf ook 1,75 miljoen bij voor de realisatie. Op 1 september 2023 moet de verhuis een feit zijn. Vanaf volgend schooljaar zal er in Krokegem al gestart worden met een extra onthaalklas.

“Vanaf 2023 krijgen we zo één vestigingsplaats voor GBS Centrum waarbij alle klassen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar ontdubbeld zullen zijn. De 107 lagere schoolkinderen die nu naar De Schatkist gaan zullen dus een plaats hebben op de nieuwe locatie. Door de extra kleuterklassen komt er zelfs capaciteit bij. Ook alle personeelsleden zullen mee kunnen verhuizen”, bevestigt de schepen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk