Voetbaloverzicht: Groot-Dilbeek A rukt verder op

Weinig reden tot feest voor onze ploegen in de nationale reeksen. Pepingen-Halle A verloor met 1-0 van Berchem en zakt verder weg in de stand. Ninove verloor met dezelfde cijfers van Stekene en valt uit de top vijf. Onderaan ging HO Wolvertem Merchtem met 2-1 onderuit op het veld van Torhout en staat dankzij deze nederlaag op de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats.

Mazenzele-Opwijk A temt koploper

In eerste provinciale won KSC Grimbergen overtuigend met 0-3 van VK Liedekerke. KFC Meise A en Kester-Gooik A kende een gelijkopgaand verloop maar in de slotfase legde Coenen onverhoopt de 2-3 eindstand vast. FC Borght-Humbeek A won verrassend van Aarschot en krijgt de middenmoot in het vizier. In tweede provinciale B staat Wambeek-Ternat A na het 3-3 gelijkspel tegen Mazenzele-Opwijk A op kop. Mazenzele-Opwijk A staat knap zevende. De topper tussen Groot-Dilbeek A en BOKA United A draaide uit op een forse 4-1 thuiszege voor Groot-Dilbeek A dat nadert tot op drie punten van de leider. Asse-Zellik A verloor met 2-1 van Hoeilaart A en ziet de top drie verder uitlopen. Onderaan pakte Lennik een levensbelangrijke driepunter op het veld van Herne A.

Stevig verlies Vilvoorde

Verrassing in derde provinciale C waar koploper Vilvoorde een 6-0 pandoering slikte op het veld van Ramsdonk. FC Beigem A won met 1-2 van Melsbroek B en blijft tweede. In de middenmoot speelde Kobbegem 0-0 gelijk tegen Malderen en Asse-Terheide A verloor met miniem verschil van Delta Londerzeel A. Juve Mollem keerde zonder punten terug van FC Borght-Humbeek B en bengelt met drie punten op de laatste plaats.

Galmaarden is maximum kwijt

Eerste puntenverlies voor Galmaarden in derde D dat in eigen huis bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Beersel-Drogenbos A. Op een gedeelde tweede plaats staan Borchtlombeek A en Toekomst Relegem. Borchtlombeek A was duidelijk een klasse te sterk voor Zuun A en Toekomst Relegem A pakte de volle buit tegen Wambeek-Ternat B. Negenmanneke rukt verder op na een stevige 0-6 zege bij Huizingen B.

KFC Meise B op koers 

In vierde E blijft KFC Meise B in het spoor van leider Kapelle o/d Bos. Het won met 3-1 van Merchtem Utd en staat tweede met drie punten achterstand. Asse-Terheide B haalde met 6-0 uit tegen Essene en staat knap derde, weliswaar op ruime afstand van de koploper.

Topartikels bij Goeiedag.be