OLV campus Asse verwelkomt minister De Block (+ foto's)

Maggie De Block (Open VLD) was zondag een van de zowat duizend bezoekers aan de opendeur van het OLV-ziekenhuis campus Asse voor de ‘Dag van de Zorg’.

Voor de federale minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid heeft deze kleinere campus niet echt geheimen, omdat ze er als huisarts in Merchtem jarenlang heel vaak mee in contact kwam.

‘Ik wilde met dit bezoek extra in de kijker zetten dat de zorg in de allereerste plaats om de patiënt moet draaien’, aldus de minister. ‘In een beperkter ziekenhuis als Asse merk je dat de patiënt nog centraal staat in het zorgproces, waar je in sommige grote ziekenhuizen al een gps moet hebben om er je weg in te vinden.’

De Block woonde eerst een praatprogramma bij met professor gezondheidseconomie Lieven Annemans, OLV-hoofdgeneesheer Eric Wyffels, gynaecologe Karin Stukkens en cardioloog Jan Leeman rond toekomstvisies op de gezondheidszorg.

Daarna kreeg ze een blik achter de schermen van de campus Asse, met de klemtoon op de recente verbouwingen, zoals de vernieuwde centrale ingang, de uitdieping van de toegangsweg naar de Urgentiedienst, de opfrissing van de voorgevel en de rechtervleugel.

Paradepaardje van die eerste fase van het MasterPlan 2020 is zonder twijfel de eerste en tweede verdieping van blok B met de grondig gerenoveerde materniteitskamers en patiëntenkamers.

Extra vrolijk werd het bezoek toen De Block in de afdeling gynaecologie werd verwelkomd door haar VUB-studiegenote en goede vriendin Hilde Verlaenen. Het gynaecologisch team, alias ‘The Soul Sisters’, wilde dan ook al te graag samen op de foto met de minister.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk