Voetbaloverzicht : Peizegem temt Asse-Terheide

FC Merchtem 2000 domineerde Averbode de hele wedstrijd wat leidde tot een 2-0 overwinning. Tavaras opende al vroeg de score, nadien liet de thuisploeg enkele wenkende kansen onbenut waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Op het uur zonderde Sam Van Den Broeck aanvaller Wadin af en die werkte beheerst af.

VK Liedekerke keek al snel tegen een achterstand aan maar Verhavert scoorde uit het niets de gelijkmaker en op het halfuur legde diezelfde Verhavert de 1-2 binnen. RJ Waver lukt net voor de rust de gelijkmaker en was na de rust heer en meester. Ondanks een resem gemiste kansen scoorde RJ Waver nog twee keer. KFC Strombeek leek lang op een 0-0 gelijkspel af te stevenen maar in de slotfase kopte Voglaire een gemeten voorzet van Meftah voorbij de Houtemse doelman.

FC Borght loopt uit 

In tweede provinciale loopt FC Borght uit op de achtervolgers. FC Borght won met 2-1 van Sporting Bruxelles dankzij doelpunten van Dos Santos en Deriemaeker. SK Leeuw ging verrassend onderuit tegen Groot Dilbeek. Ambrogetti legde al na vijf minuten de 0-1 eindstand vast. Asse-Zellik A en Kosova Schaerbeek bezorgden de toeschouwers een aangenaam kijkstuk. De Assenaren liepen via D’Hoe en De Coninck ( x2) tot 3-1 uit maar Kosova klom in een mum van tijd op voorsprong. In blessuretijd sleepte Casseau een verdiend gelijkspel uit de brand.

Meise kende geen moeite met hekkensluiter Mollem en won overtuigend met 6-0. De strijd om de tweede plaats tussen Mazenzele Opwijk A en SK Steenhuffel werd beslecht in het voordeel van de thuisploeg. De Schouwer zette Steenhuffel via een strafschop op voorspong maar een sterk Mazenzele Opwijk knokte zich terug in de match. De Coninck maakte voor de rust gelijk en op het uur zorgde De Ridder voor de beslissing.

Hekelgem toonde zich een maatje te groot voor Malderen. Met een 4-1 ruststand was de wedstrijd gespeeld. In de tweede helft gaf De Raes de zege nog wat meer glans met een benutte strafschop.

Peizegem maakt achterstand goed

Eizeringen bewees haar goeie vorm en won met 3-0 van Beersel-Drogenbos B. Marquez brak de ban met twee doelpunten. Delcourt telde de bezoekers twintig minuten voor tijd helemaal uit. Oetingen verspeelde punten tegen Wambeek, terwijl Zuun met treffers van Ertvelt en Moreels optimaal profiteerde tegen Saintes.

Peizegem diende koploper Asse-Terheide het eerste puntenverlies toe. Nochtans liep de leider tot 0-2 uit via Bammens en Van Dessel. Peizegem gaf niet op en De Vleminck en De Dekker zorgden in extremis voor een 2-2 gelijkspel.

Topartikels bij Goeiedag.be