Affligem en Liedekerke stappen mee in renovatie zwembad Ternat

Affligem en Liedekerke stappen mee in het renovatieproject voor het zwembad van Ternat.

Ternat wil intekenen voor de projectoproep van de Vlaamse overheid voor de subsidiĂ«ring van zwembaden. Die subsidie bedraagt maximaal 750.000 euro maar is ook gebonden aan een aantal criteria, onder andere de ‘kwaliteit van samenwerking’.

De renovatie zelf, die op meer dan twee miljoen euro wordt geraamd, wordt in handen gegeven van Farys (TMVW).

De samenwerking houdt in dat Affligem voor 75.000 euro tussenkomt n de renovatiekost van het Ternats gemeentelijk zwembad. In ruil kunnen de inwoners van Affligem genieten van hetzelfde tarief als de eigen inwoners van Ternat.

Een gelijkaardige overeenkomst bestaat al enkele jaren voor de wielerpiste van Affligem, hoewel de CD&V van Ternat zich daar toen zwaar tegen verzette.

Ook met Liedekerke wordt een overeenkomst voor eenzelfde bedrag afgesloten, maar daar gaat het louter om een broekzak-vestzak-operatie. Liedekerke is immers zelf ook van plan om aan de Vlaamse overheid een projectsubsidie aan te vragen voor zijn gemeentelijk zwembad Heuvelkouter.

Liedekerke en Ternat hebben reeds een verregaande samenwerking binnen het kader van de Farys-zwembaden. Zo werden al enkele jaren geleden de openingsuren en tarieven op elkaar afgestemd.

De gemeenteraden van de drie gemeenten moeten wel nog groen licht geven voor de constructie. In Ternat staat het dossier op de agenda van de gemeenteraad van 31 augustus.