De balletjes staan klaar

De balletjes voor de balletjesworp – die zondag Merchtemkermis afsluit – staan klaar in het gemeentehuis. Vrijdagmorgen hebben een aantal personeelsleden op het gemeentehuis hun ‘pollen’ extra proper gewassen om balletjes te rollen van 40 kg gehakt.ARCHEDUC 01

Nadien werden ze naar het WZC Ter Stelten gebracht om er in de combi-ovens in de keukens gebakken te worden. Eens dat gebeurd was én de balletjes weer afgekoeld waren, ging het opnieuw richting gemeentehuis waar de lekkernijen in aluminiumfolie werden verpakt. Er werden ook tien prijsmeldingen in gestopt waarna die tien speciale balletjes weer onder hun soortgenoten werden gemengd.

Wie tot de gelukkige winnaars wil behoren komt zondag tegen 20 uur naar de Bogaerdstraat voor de Houten Balletjes Worp. Meteen de officiële afsluiter van het kermisgebeuren. Vanavond (zaterdag) kan je nog genieten van een optreden op de Varkensmarkt van The Kings of Pop.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk