Vandalisme dwingt recyclagepark Denderleeuw tot sluiting

Het ILvA-recyclagepark van Denderleeuw gaat vanaf donderdag 23 juli voor onbepaalde tijd dicht.

‘Als gevolg van herhaaldelijk vandalisme, is de werking van het recyclagepark dusdanig verstoord dat een optimale dienstverlening niet kan worden gegarandeerd’, aldus een mededeling van de intercommunale.

‘Sensoren en andere instrumenten die nodig zijn voor een goede werking zijn meerdere malen vernietigd, waardoor het hele informaticasysteem niet meer naar behoren werkt en het recyclagepark niet tijdig of zelfs helemaal niet kon openen.’

ILvA gaat nu op zoek naar een oplossing voor deze problemen. Hoe lang het recyclagepark gesloten blijft, is nog niet duidelijk. ‘We doen er alles aan om deze termijn zo kort mogelijk te houden’, aldus ILvA.

Je kan met je afval terecht in elk ander recyclagepark van ILvA. De adressen in openingsuren vind je op www.ilva.be.

Ook bewoners van Affligem en Liedekerke maken veel gebruik van het recyclagepark van Denderleeuw.