Zoekactie naar drenkeling op Dender (update)

Op de Dender ter hoogte van de Sint-Annabrug hebben de scheepvaartpolitie en een duikersteam van de brandweer van Aalst deze voormiddag gezocht naar een mogelijk drenkeling.

Het water en de bodem werden gescreend met speciale sonarapparatuur van de civiele bescherming.

Het gaat volgens het parket om een 30-jarige man uit Aalst die sinds zaterdagnacht is vermist. Hij verdween nadat hij zaterdagavond zijn dertigste verjaardag vierde. Kennissen sluiten een wanhoopsdaad uit. De man is immers pas vader geworden. Mogelijk was hij dronken en is hij het water in gesukkeld.

De actie werd op de middag afgeblazen. Politie en parket zijn voorlopig karig met commentaar.

Update: Hij werd op bewakingsbeelden het laatst gezien zondagmorgen rond 4 uur. Waarom er dan specifiek in de Dender wordt gezocht is niet duidelijk. Vorige week was er wel een melding van een vrouw die beweerde dat er iemand in het water was gesprongen. Maar de brandweer die ter plaatse ging vond niets, ook de belster was niet aanwezig.