Nieuwe blitse motorfietsen voor politie Tarl

De politie Tarl (Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke) heeft er sinds vanmorgen twee motorfietsen bij. Het gaat om twee moto’s BMW RT1200, aangekocht via het raamcontract van de federale politie en geleverd door Van den Broeck Motors in Dilbeek.

De politiezone beschikt al enkele jaren over drie moto’s, waarvan twee lichte modellen, maar ze worden stilaan een dagje ouder en voldeden niet meer om ze nog efficiënt in te zetten.

“Bovendien was er echt wel nood aan beter materiaal om onze cel verkeer te versterken. Gelet op de ligging van onze politiezone is een sterke en goed uitgeruste verkeerscel een must”, zegt burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V) van Roosdaal, voorzitter van het politiecollege.

In de zone rijdt minstens één motorrijder elke dag patrouille, in de meeste gevallen voor eenmansopdrachten. “Zo iemand is ook heel flexibel inzetbaar en het verhoogt enorm de zichtbaarheid en de aanspreekbaarheid van de politie”, aldus Hemerijckx.

Dit keer werd gekozen voor robuuste motoren. BMW is ook een van de weinige merken die haar motoren onmiddellijk kunnen voorzien van een volledige politie-uitrusting. De kostprijs voor de twee motoren bedraagt 43.000 euro (btw inbegrepen).

De oude moto’s komen nu ter beschikking van de wijkpolitie.